Stadslab

Maatschappelijk verbonden

In veler visie gaat de kunst in de openbare ruimte verder dan een orientatie op de ruimtelijke situatie: veel eerder zou de kunst een onderdeel moeten worden van de maatschappelijke dynamiek ter plaatse, verbonden met maatschappelijke processen.

Het stedelijk leven als geheel is een inspiratiebron en geeft impulsen aan de kunst. Kunst is voor iedereen van belang en mag dan ook overal en in elke vorm opduiken.

Deze ‘artistieke interventies’ in het openbare leven ontlenen hun bestaansrecht aan de betrokkenheid van de kunstenaar en de verantwoordelijkheid die hij of zij neemt voor de eigen omgang met de maatschappelijke processen,  zoals die in de omgeving worden aangetroffen.

Kunst lost geen problemen op (maakt er misschien nog enige bij) maar kantelt de werkelijkheid, waardoor nieuwe gezichtpunten kunnen ontstaan.

Dit specifieke facet van het kunstenaarschap, dat zowel de vindingrijkheid als de directe betrokkenheid van de kunstenaar aanspreekt wordt door ons getraind in het Stadslab, vanuit het besef dat er in het publieke domein een grote rol voor de kunstenaar te spelen valt.

Het Stadslab wordt bevolkt door beeldende kunststudenten, voor wie participatie in het Stadslab een vast studieonderdeel is in elk studiejaar. Het is nadrukkelijk de bedoeling, dat studenten van andere studiedomeinen (AV, Interactieve Multimedia, Illustratie, Interieurontwerpen, Grafisch ontwerpen etc.) direct toegang hebben tot het Stadslab en in teamverband binnen projecten met de beeldende kunststudenten samenwerken. Zij vertegenwoordigen dan een specialisme, dat binnen de ontwikkeling van een project wordt ingezet.

Het Stadslab staat onder leiding van Maik Mager, die zorgt voor de continuďteit van werken. Per project kunnen gastdocenten en gastbegeleiders worden aangetrokken.

Related links
Filmpjes
Stadslab
Thumbnail Camera Bekijk

De filmpjes zijn rond de 6 mb.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul je emailadres in en ontvang regelmatig de WdKA-nieuwsbrief.