CrossLab

Wat is CrossLab?
CrossLab is het medialab van de Willem de Kooning Academie. Met als uitgangspunten multimedia, nieuwe technologieën en digitale ‘tools’ wil dit experimentele laboratorium en kenniscentrum technologisch hoogwaardig mediaonderwijs aanbieden. Het doel: studenten van alle studierichtingen prikkelen, inspireren en stimuleren tot het verkennen van technologie en multimedia.

Wat doet CrossLab?
CrossLab wil een academiebreed platform zijn. Het realiseert - als ’spin in het web’ - een lesaanbod programma in samenwerking met alle vakstudierichtingen.

CrossLab – onderwijsaanbod: is crossmediaal en interdisciplinair en sluit aan bij de gekozen studierichting. Trefwoorden: ‘Eigensinn’ (kritisch gebruik van digitale media) ‘hands-on’ projecten (spelenderwijs leren omgaan met technologie) en innovatie (inzetten van technologische vernieuwing in de eigen praktijk).

CrossLab – medialab: een werkplaats met technologische faciliteiten en een plek voor onderzoek en ontwikkeling. Een fysieke ‘hub’ die informatie, kennis en expertise op het gebied van technologie beschikbaar maakt voor alle afdelingen van de academie. Het medialab is te vinden op de tweede inbreiding, Blaak 10.

Aldje van Meer
Willem de Kooning Academie
Blaak 10
3011 TA Rotterdam
A.van.Meer@hro.nl
t. +31 (0)10 2414485
w. http://blog.wdka.nl/crosslab


Nieuwsbrief ontvangen?

Vul je emailadres in en ontvang regelmatig de WdKA-nieuwsbrief.