Vrijetijdsmanagement

In Nederland krijgen mensen steeds minder vrije tijd, maar ze geven er steeds meer geld aan uit: er gaat jaarlijks maar liefst € 50 miljard om in de 'leisure industry', de vrijetijdsindustrie. De nieuwe BA Vrijetijdsmanagement richt zich op deze markt. Je wordt opgeleid tot een manager die zijn hand niet omdraait voor het regelen van evenementen als het Zomercarnaval of  Lowlands.

Professionele vrijetijdsmanagers runnen uitgaanscentra als Now&ampWow, kunnen ook een shopping mall op poten zetten, of zelfs verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld een EK Voetbal. Het verschil tussen een 'gewone' organisator en een vrijetijdsmanager is dat die laatste breed kijkt. Hij of zij peilt wat nodig is, verzint wat mogelijk is, berekent wat financieel haalbaar is en zorgt voor de nodige samenhang tussen de verschillende onderdelen. De vrijetijdsmanager zorgt dat de consument waar voor zijn geld krijgt, namelijk een evenement en een ervaring, die hij nooit meer zal vergeten.

Praktijkgericht
De Rotterdamse opleiding Vrijetijdsmanagement is zeer praktijkgericht. Dit gebeurt in de vorm van projectonderwijs waarbij je werkt aan projecten uit het werkveld, in de vorm van stages in alle jaren en via een afstudeeropdracht in het 4e jaar. Rotterdam is boeiend voor een vrijetijdsmanager vanwege het zakelijke, culturele, sportieve én multiculturele karakter van de stad. De opleiding zorgt ervoor dat je gedegen kennis van economie en managementvaardigheden opdoet. Je leert onderzoeken, analyseren en evalueren, én communiceren. Je verovert de stad - en als je het in Rotterdam kunt, kun je het overal!

Organisatietalent
Jij als getalenteerd organisator
Jij bent iemand die vrije tijd niet ziet als uren waarin je bezig gehouden moet worden, maar als tijd waarin je zelf boeiende activiteiten kunt ondernemen en/of organiseren. Je hebt oog voor gaten in de vrijetijdsmarkt en je bent creatief in het vinden van invullingen daarvoor. Je kunt goed organiseren, hebt een zakelijk instinct en bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken. Je kunt goed met allerlei soorten mensen omgaan en bent tegelijkertijd heel zelfstandig.