Digitale Fotografie

DIGITALE FOTOGRAFIE
Digitale fotografie is niet meer weg te denken binnen de hedendaagse beeldcultuur. De registratie en verificatie van foto’s ‘on the spot’ wordt door velen toegepast. Vandaar waarschijnlijk het consumentensucces. Door de opkomst van digitale fotografie is het lichtgevoelige materiaal (film en papier) nagenoeg weggevaagd. De traditionele doka is bijna overal vervangen door PC en printer of plotter. Digitaal beeld is – gegeven de huidige stand van de techniek – relatief eenvoudig te retoucheren en te manipuleren (te sandwichen en te samplen), en is bovendien gemakkelijk in te pakken en te versturen. Deze technologie wordt grondig geanalyseerd door professionele beeldenmakers die haar vervolgens in zetten binnen de vrije kunst of de commerciële beroepspraktijk.

Studie: Digitale Fotografie

Deze studierichting is er voor mensen die affiniteit hebben met de mondiale beeldcultuur – vooral met communicatie met behulp van beeld. De studie is opgezet vanuit de inhoud. Ideeontwikkeling en beeldonderzoek leiden tot een eigen visie en stijl. Je wordt daarbij gestimuleerd om de authenticiteit van je ideeën te toetsen middels je werk. Hoe je je foto’s bewerkt en optimaliseert, reproduceert en vermenigvuldigt, presenteert en bewaart zijn wezenlijke vragen in dit vakgebied. Door de keuzes die je daarin maakt, neem je als kunstenaar of ontwerper positie in, binnen het beroep en in de maatschappij. Uiteraard wordt er tijdens je studie een stevige technische basis gelegd, óók in de analoge (‘traditionele’) fotografie. Je wordt opgeleid om na je studie te functioneren als beeldenmaker, zelfstandig of als medewerker van een bureau of bedrijf.
   De studierichting Digitale fotografie aan de Willem de Kooning Academie beleeft tijdens het cursusjaar 2007-2008 haar vuurdoop met haar eerste studiejaar.

Voor meer informatie kan je de brochure aanvragen.