Grafiek & Tekenen: parttime

Binnen de beeldende kunst nemen de grafiek en het tekenen een unieke plaats in. In de techniek van de grafiek ging het aanvankelijk alleen om de reproduceerbaarheid van de voorstelling om deze onder een groot publiek te kunnen verspreiden. Deze functie, die enorm heeft bijgedragen aan kennisdistributie en informatie verspreiding is grotendeels overgenomen door de massamedia. Dit heeft de grafiek bevrijd van haar beperkte doelstelling en rijp gemaakt als een volwaardig beeldende kunst medium.
Het tekenen is de basis van de beeldende kunst en is als zodanig belangrijk voor de grafiek. Het tekenen als eerste schakel tussen en denken en handelen en de vervaardiging van de zelfstandige tekening zijn de uitersten van de discipline. In dit verband is het potlood evenwaardig aan de computer.
In de parttime studie Grafiek&Tekenen worden beide disciplines in samenhangend met elkaar bestudeerd en door de student op een persoonlijk niveau ontwikkelt. De student studeert in een modulaire structuur waar ieder onderdeel met een certificaat afgesloten wordt. Binnen het curriculum wordt er via het verwerven van kennis en de ontwikkeling van vaardigheden gewerkt naar de aansluiting op de professionele beroepspraktijk. Tijdens de studie wordt een breed en rijk programma in samenhang met elkaar aangeboden en zijn er geregelde groepspresentaties en reflectie.
Peilers van de studie zijn : praktijk, theorie en zelfstudie.