Toelatingsgesprek

Jouw kwaliteiten

Het kunstonderwijs hanteert, naast de gebruikelijke HBO-eisen, een aparte toelatingsprocedure. Deze bestaat uit het toelatingsexamen dat wordt afgenomen door een commissie bestaande uit enkele docenten. Zon toelatingsgesprek duurt in de regel 20 minuten en wordt gevoerd aan de hand van 15 20 meegebrachte werkstukken, plus twee thuis uitgewerkte opdrachten.
We letten hierbij ondermeer op: gevoel voor beeldende uitdrukkingsvormen en middelen, tekenvaardigheid en conceptueel vermogen. Ook letten we op jouw potentie om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen. Daarbij zien we graag een open en onderzoekende houding. Ten slotte telt mee in hoeverre jij je actief en overtuigend mondeling weet te presenteren.
Het is dus zaak je goed voor te bereiden door je eigen werk kritisch te selecteren, en vooraf te bedenken wat je daarbij wilt uitleggen, en wat je verder nog kwijt wilt of wilt vragen.
Tekenvaardigheid is, ook in het digitale tijdperk, voor alle studies aan de Academie essentieel. Laat dus ook, naast foto's, dia's, digitale en eventuele driedimensionale werkstukken, een aantal tekeningen en/of schetsen zien.

Toelatingsexamens vinden in principe plaats tot eind juni.

Brochure aanvragen?

Kies hier je brochure!

Vul je gegevens in in het popupvenster en de brochure wordt naar je toegestuurd.

Vraag aan