Rotterdams onderwijs model

Het ROM is praktijkgerichtheid

Onze opleidingen zijn opgezet volgens het ROM: het ‘Rotterdams Onderwijs Model’ (van de Hogeschool Rotterdam) dat zich kenmerkt door een grote praktijkgerichtheid. Dat zie je terug in de grote aandacht voor projecten en stages. Maar ook bij je docenten die zelf een actieve beroepspraktijk hebben en die jou benaderen als hun toekomstige collega. Ten derde bieden we je de mogelijkheid om al tijdens je studie te werken via het StadsLab, het ProductieKantoor en/of de AdCom-studio.
Tijdens je studie krijg je begeleiding van een studieloopcoach die je kan helpen een richting te kiezen die bij je past. Ook krijg je een ‘digitaal portfolio’ dat enerzijds fungeert als logboek voor afspraken met je studieloopbaancoach en met andere docenten. Anderzijds kun je in het digitaal portfolio je werkstukken opnemen als exposé van je persoonlijke ontwikkeling.
In de studiegids vind je het concrete lesaanbod van de opleiding die je gekozen hebt. Je vindt uitleg over alle vakken, inclusief informatie over hoe, wanneer, en waarop je beoordeeld wordt. Alle beoordelingen en toetsmomenten verlopen volgens vaste procedures die staan uitgebreid beschreven in een Onderwijs & Examen Regeling (OER).

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul je emailadres in en ontvang regelmatig de WdKA-nieuwsbrief.