Propedeuse

De eerste 2 semesters

Tijdens de Introductieweek maak je kennis maken met de academie, je medestudenten en de stad. Ook is er een speciaal assessment met workshops en intake-gesprekken, dat uitwijst uit wat jouw sterke kanten zijn, waar je moet bijspijkeren en voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt.

De lesstof is het 1e semester gericht op algemene vaardigheden (tekenen, vorm en kleur relevante software), theoretische achtergronden (o.a. Kunst- en Cultuurgeschiedenis) en ontdekking/ontplooiing van je talenten en belangstellingen (bijvoorbeeld via het vak Ideeontwikkeling). Via keuzemodules richt je je nader op de vakstudie van je voorkeur. Verder neem je deel aan de meerdaagse excursie naar musea en galeries in het buitenland. Het eerste semester eindigt met een Integrale Beoordeling of je geschikt bent voor een kunstenopleiding. Op dt moment kun je nog, zonder verlies van studietijd, switchen naar een andere studie. Zit je hier wl goed, dan wordt je voorlopige vakkeuze omgezet in een definitieve.

Het 2e semester bevat n dag per week Kunst- en Cultuurgeschiedenis en Idee-ontwikkeling. Verder ben je al bezig met vakken van je vakstudie. De Integrale Beoordeling gaat deze keer over de vraag of je geschikt bent voor die vakstudie en resulteert in een BSA: bindend studieadvies, voorafgegaan door een voorlopig advies.Naast het reguliere lesaanbod zijn er projectweken die ingaan op nieuwe ontwikkelingen in kunst, vormgeving en architectuur.

Het propedeutisch examen heb je gehaald wanneer je alle 60 ECTS-studiepunten ervoor binnen hebt. Eventuele achterstanden kun je uiterlijk in semesters 3 en 4 wegwerken.

Tijdens de propedeusefase krijg je dus tweemaal een officieel studie-advies, gebaseerd op individuele beoordelingen tijdens de lessen, en je gesprekken met je studieloopbaancoach. Het eerste advies is voorlopig, maar het tweede is bindend. Is het negatief, dan moet je van de Academie af. Bij een positief advies stroom je door naar de hoofdfase van je gekozen vakstudie.

Propedeuse opleiding DBKV
Bij de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV) begin je direct met je vakstudie. Studenten van deze opleiding zitten hierdoor in eigen propedeusegroepen. Je neemt wl deel aan gemeenschappelijke propedeuseprojecten zoals de buitenlandse excursie.

Nieuwsbrief ontvangen?

Vul je emailadres in en ontvang regelmatig de WdKA-nieuwsbrief.